Záhadné kruhy v obilí na území České republiky

Kruhy, linie, trojúhelníky, obrazce tvarů nejen v obilí a ostatních zemědělských plodinách, ale také v písku, hlíně, na sněhu i ledu, zdobí planetu Zemi snad odpradávna. Kruhy v obilí jsou fenomén, který fascinuje lidi po celém světě. Ve výskytu obrazců v zemědělských plodinách, agrosymbolů, si uchovává stále prvenství Anglie, Česká republika se nahlášeným množstvím výskytu již více než 300 agrosymbolů řadí na 2. místo v Evropě. Velikost obrazců přesahuje desítky i stovky metrů. Některé objevíme i na satelitní mapě republiky, neboť právě z velké výšky lze zachytit jejich tvar v naprosté dokonalosti. 

Obrazce a kruhy v obilí se zpravidla objevují na místech, která byla dřívějšími kulturami po generace kultivována proto, aby byla vhodná pro růst takových kulturních rostlin, jakým je například obilí. Obilí bylo vždy součástí mýtů a pověstí. Vždyť jeho úroda či neúroda byla klíčem k přežití lidí, neboť se jedná o nejvýživnější plodinu. Obilí mělo svého ducha, obilnou Matku či Pannu, Starce, bájné bohy. Kruhy v obilí jsou předmětem sporů a každým rokem inspirují k uctívání, kontroverzím i hlubokým diskusím. Je zdokumentováno, že kruhy v obilí vznikají během jen několika desítek vteřin a jejich vznik doprovází elektromagnetický výboj, záření a rychlý pohyb světel těsně nad zemí. Co je lidstvu prostřednictvím těchto obrazců sdělováno? 

Málokomu je známo, že kruhy v obilí se objevují i u nás v Čechách

 • BÍLÝ KÁMEN – Tento agrosymbol se nacházel mezi obcemi Bílý Kámen a Vyskytná nad Jihlavou a jeho existenci zjistil pilot nedalekého letiště (27.7. 2015). Všechny klasy ve všech kruzích ležely ve směru hodinových ručiček. Agrosymbol měl tvar noty nebo stočené housenky, kde má prostřední kruh největší průměr a na obě strany se kruhy zmenšují. Prvním důkazem, že agrosymbol nevytvořil člověk, je stav klasů. Jednotlivá stébla jsou ohnutá bez toho, že by se z nich vysypalo zrní. Středy kruhů jsou neporušené, nikde žádné stopy po nějakém kolíku či něčem podobném. Nelze si představit, že by někdo ve snaze vykroužit v poli přesný kruh, nevyužil nějaký středový kolík a neporušil tak kompaktně vysušenou hlínu na povrchu. 

• PÍSEČNÁ U JABLUNKOVA – Tam, kde se dnes nachází obec Písečná, kdysi vedla důležitá stezka spojující Moravu a Slovensko. Dodnes je podle badatelů místo plné energetických zón. Dne 4. srpna 2011 se tu objevuje záhadný a geometricky přesný agrosymbol (obrazec o rozměrech 44,5 na 66,5 metru). Klasy v místě nejsou polámané ani vysypané, což je podle ufologů důkaz, že tento symbol nemají na svědomí lidé. 

• KOSTELANY U UHERSKÉHO HRADIŠTĚ – Píše se rok 2000, dva prosté levotočivé kruhy o průměru asi 20 m v obilí, mezera mezi kruhy cca 5 m. V blízkosti kruhů se nachází místo zasvěcené Panně Marii, k němu přiléhá další pole s kukuřicí. Nedaleko odtud se nachází významná praslovanská a křesťanská místa (Velehrad, Staré Město). 

• JABLONEC NAD NISOU – Tajemné agrosymboly se objevily 12. července 2015 u obce Pulečný kousek od Jablonce nad Nisou. Patří mezi nejpůsobivější, které byly na našem území kdy spatřeny. 70 metrů dlouhá a asi 30 metrů široká „chobotnice“ tvořená z mnoha propletených kruhů při pohledu z výšky vyráží dech. „Chobotnice“ prý vyzařovala velmi silnou energii, kterou zaznamenali všichni, kteří vstoupili do jejího středu. 

• BOSKOVICE – Agrosymbol se objevil ještě v zelené pšenici dne 28. června 2014 u severního okraje Boskovic. Svými rozměry, zabírajícími šířku přes 7 traktorových kolejí patří k těm největším, které u nás byly objeveny. Pohled ze vzduchu odhaluje kruhový obrazec se stylisticky znázorněnou čtyřcípou hvězdou. Obrazec byl objeven v 05:00 hodin ráno. V předchozí den ve 22:00 hod tam ještě nebyl. Uvádí se, že obilí bylo ohnuté, nikoliv zlomené. Zajímavostí je, že obrazec vznikl na den přesně – 100 let po atentátu na Ferdinanda 28. června 1914, počátku 1. světové války. 

• DOMAŽLICE – První zaznamenané kruhy se objevily v roce 1995 u chatové osady Podhájí u Horšovského Týna. Nejprve to byl velký kruh o průměru až 19,1 m. Vedle něj se za několik dnů objevil další, menší kruh o průměru 9,7 m. O rok později se objevil jednoduchý kruh o průměru 6 m u obce Horšov. Slovo zemědělce (přepis audiozáznamu rozhovoru s Ing. J.K. pořízeného na polích v okolí Horšova dne 22.9. 1998): „Od začátku 60. let jsem dělal agronoma na Školním statku Horšov a s takovými kruhy, jak se dnes o nich všude píše, jsem se setkal na polích zde v okolí často. Přesně si vzpomínám na krásný pravidelný kruh v pšeničném porostu v roce 1976. Mohl mít v průměru kolem osmi metrů. Měl přesný střed, ostré kraje a pravidelně položené obilí do spirály na celé kruhové ploše. Tenkrát jsme museli dělat každoročně přede žněmi odhady výnosů, a proto jsme každé pole procházeli úhlopříčně. Při tom jsme na tyto kruhy narazili, protože tady by jinak nebyli odněkud vidět. Na další kruh si přesně vzpomínám z roku 1978. Byl větší. Asi tak 12 m a byl vzdálen jenom 200 m od toho předešlého směrem k Borovici. Další jsem viděl v roce 1982 na druhé straně silnice z Horšova do Horního Metelska, asi tak 300 m od těch dřívějších. Byl také ve pšenici a měřil v průměru kolem 10 m. Jistě, že jsme se zajímali, jak se tyto útvary na polích vytvořily. Všeobecně se tenkrát soudilo, že to vytvářejí vzdušné víry. I když já ze své zkušenosti vím, že větrem polehlé obilí vypadá úplně jinak. Poslední kruh na poli zde v okolí Horšova se, pokud vím, vytvořil v roce 1996 opět kousek od těch dřívějších a měl v průměru 6 metrů“. 

• BOJETICE – Na poli s obilím mezi Dobrovicí a Bojeticemi na Mladoboleslavsku se v roce 2011 objevily velké obrazce. Kruhy, nebo chcete-li, piktogramy zobrazují podle známého německého ufologa Eckharda Webera larvu motýla, která znamená předstupeň transformace (přeměny) v něco většího a důležitějšího. Formace obsahuje 7 elementů, což je odkaz na 7 čaker. „Čeká nás ještě mnoho práce, abychom se dostali na správnou cestu a transformovali se tak do „něčeho“ většího, než jsme nyní, dodal Eckhard Weber. 

• VÁŽANY NAD LITAVOU – Ve zvlněné pahorkatině nedaleko Slavkova se v dolíku za potokem směrem k obci Vážany nad Litavou, skrývaly zajímavé kruhy v obilí. Neobyčejné – navazující jeden na druhý, uspořádány vzestupně do oblouku – od nejmenšího k největšímu – rameno 6 kruhů Květu Života – propojení tvořil půlmetrový pás obilí jakoby stékající z vyšších velkých kruhů do menších položených níže (průměr kruhů 30, 25, 20, 15, 10, 5 metrů a čtverec 5x5 metrů). Délka obrazce přes 100 metrů. Podpis ve tvaru čtverce označuje Zemi. Od potůčku a čtverce vzhůru do svahu pravotočivé kruhy vzestupně jeden za druhým: malý, větší, největší, jako schody do nebe. Badatelé jsou přesvědčeni, že obrazce jsou tvořené vysoce duchovními bytostmi, někým, kdo zná dokonale zákonitosti vesmírného tvoření. 

Mezi další místa, kde se objevily záhadné agrosymboly patří: Sebranice, Olešná, Tečovice, Solnice, Vlašim, Veselí nad Moravou, Kondrac, Krašovice, Rovensko pod Troskami, Mlázovy, Skovice, Provodov a další. 

„V obilných kruzích se projevují síly z vyšších světů. Tyto útvary nám tedy přinášejí určité poselství. Jsou svědectvím a důkazem existence vyšších sil, které tímto způsobem dávají najevo svou přítomnost a inteligenci. Jsou zároveň projevem existence éterného světa, který je nejtěsněji spojen s fyzickým světem a z něhož sestupují síly, které se ve fyzickém světě projevují kromě jiného také jako kruhy v obilných polích. Kruhy v obilí se dotýkají lidských duší, v pozorovateli nechávají klíčit tušení, měnící se záhy v jistotu, že se jimi projevuje duchovní síla, za níž se skrývá velké, božské mysterium“.


Nejnovější články na našem portálu

září 17, 2024 211
Aby bylo hned z počátku článku zcela zřejmé, z jaké pozice se k tématu vyjadřuji, tak se pouze...
srpen 28, 2024 457
„Věru nejsme s to dosti želeti jednotlivých knih, které byly zničeny v různých částech světa vinou...
srpen 22, 2024 772
22. 8. 2024 v 16:55 vstoupí Slunce do pracovitého znamení Panny, se kterým přichází čas sklizně,...
srpen 12, 2024 599
Kruhy, linie, trojúhelníky, obrazce tvarů nejen v obilí a ostatních zemědělských plodinách, ale...
červenec 24, 2024 793
„Zázrak je jev ve světě viditelném (tedy smysly vnímatelný) mimo obvyklý řád, přesahující síly...
červenec 22, 2024 960
22. 7. 2024 v 9:45 vstoupilo Slunce do Lva za podpory milujícího Neptuna v Rybách, který se nás...
červenec 08, 2024 5545
„Je nutné zvyšovat svůj duchovní, psychický a energetický potenciál, který bude sloužit...
červen 25, 2024 725
Již antická medicína přisuzovala vodě léčivé účinky. Kromě země, vzduchu a ohně je voda jedním ze...
červen 20, 2024 866
20. 6. 2024 ve 22:51 vstoupí Slunce do znamení Raka a bude následovat Merkura a Venuši, kteří do...
červen 17, 2024 968
V dnešní uspěchané době se stále více lidí snaží najít přirozené způsoby, jak zlepšit své zdraví a...
červen 12, 2024 8108
Viz také. Dermatitida, Zánět, Svědění, Vyrážky, Problémy s kůží EMOCE Cítíte se kontrolováni,...
červen 12, 2024 9384
Může takhle vypadat žena ve své síle? Tak křehce? Zranitelně? Právě proto, že je ve své síle, může...
PODPOŘTE NAŠÍ PRÁCI A ZAŠLETE NÁM FINANČNÍ DAR, VELICE DĚKUJEME.
2201380141/2010. Pro platby ze zahraniční: FIO Banka, a.s.
IBAN: CZ7720100000002201380141

NEBO PŘES PAYPAL třeba 111,- nebo 222,- Kč

Nejčtenější články na našem portálu osobního rozvoje

16 květen 2020 2106297
Věřím, že každý se někdy zarazil nad "časem", tedy lépe řečeno nad čísly na hodinách, která na...
4 listopad 2019 516504
Taky jste si všimli, že stále více lidí hlásí různé formy intolerance nebo alergie na pšenici,...
20 září 2023 460075
Naše jméno nás representuje na veřejnosti a je do jisté míry i naší vizitkou. Každé jednotlivé...
1 prosinec 2020 295285
Nauka o číslech nebo-li numerologie je prastará opravdu zajímavá věda. Možná právě proto byla po...
28 září 2023 284723
1. Změna spánkových vzorců: nervozita, horká chodidla, přerušovaný spánek Pocit únavy po probuzení...
3 říjen 2023 274043
Byla roztěkaná, utahaná a kafe pila neúměrně rychle. Prý musí brzy jít, protože na ni doma čeká...
6 říjen 2023 261293
Ekzémy vyjadřují náš VNITŘNÍ ZÁPAS mezi tím počem toužíme, a tím co ve skutečnosti prožíváme....
13 duben 2020 255238
Pokud opakovaně vídáte čísla 11, 111 nebo 1111, je pro to důvod. Nejčastějším způsobem, jakým...
3 srpen 2019 253580
Zajímá vás, zda jste byli v minulém životě mužem či ženou nebo příčina smrti, co nás čeká po...
12 prosinec 2020 244051
Obezita znamená z mluvy naší duše nejen POTŘEBU OCHRANY, OBAL STRACHU, ale také ÚTĚK PŘED -...
30 květen 2022 242511
VYSOKÝ KREVNÍ TLAK - Duchovní příčina Vysokým tlakem trpí lidé, kteří v sobě dusí VELKÝ TLAK....
29 srpen 2021 216163
Každá myšlenka vibruje, každá myšlenka vyzařuje nějaký signál a současně přitahuje jí odpovídající...
7 leden 2018 207993
O konceptu dvojplamenů toho bylo napsáno hodně a koluje mnoho názorů a přesvědčení. Zdá se, že...
30 září 2019 190728
Mohlo by se zdát, že čísla na dveřích jsou abstraktní, kromě základní orientace nic neznamenající...
17 září 2020 187108
V dnešní době snad už neexistuje jediná žena, která by neměla nějaké "ženské problémy". Čím je to...
27 srpen 2020 184840
Většinu mužů přitahují silné ženy. Někdo si na ni troufne jiný jen tak z povzdálí kouká a...
6 prosinec 2018 177312
Jste štíhlá, cvičíte, držíte dietu, ale stále nemůžete zhubnout velké břicho ? KDE JE CHYBA? Náš...
23 září 2019 167604
"To, čím jsi, záleží na třech faktorech:na tom, co jsi zdědil, co z tebe udělalo tvé okolí a co...
25 listopad 2020 164022
Často se dva dospělí dají dohromady a jenom donekonečna přehrávají svá dětská dramata. Poměrně...
13 srpen 2022 161703
Tak jak nic v životě není náhoda, není ani náhoda, že žena porodí syna. Tím, že žena přivede na...
24 květen 2018 143713
Každý z vás jistě ví, jaký se píše rok, nyní, když dávám dohromady tento článek, jsme na sklonku...
20 červenec 2022 128675
Když muž skutečně miluje a otevře své srdce ženě, měla by žena o jeho zranitelné srdce pečovat a...
21 květen 2020 125269
OBKLAD Z JABLEČNÉHO OCTA: – Vezměte si bavlněný ručník nebo nějaký hadřík a namočte ho v...
29 červenec 2022 123330
MIGRÉNY a bolesti hlavy nebo-li náš PAPIŇÁK V HLAVĚ - DUCHOVNÍ PŘÍČINA Bolest z fyzického hlediska...