-
400 g špaldové mouky hladké nejlépe v BIO kvalitě z obchodu ze zdravou výživou
- 200 g kvalitní medu od včelaře né nějaký uměle doslazovaný z Tesca
- 60 g kvalitního másla jihočeského nebo nejlépe čerstvé z mléčné farmy kde se starají o kravičky dobře
- 2 vejce od slepiček na podestýlce nebo z volného chovu a uplně nejlíp koupit ze dvora na vesnici
- ½ lžičky sody
- 1 velká polévková lžíce kvalitního perníkového koření
Mouku a med smícháme s roztaveným máslem a přídáme dvě celá vejce, sodu a perníkové koření. Důkladně vymýcháme těsto a prohněteme. Necháme uležet v lednici nejlépe 2 dny. Poté upečeme klasickým způsobem a před vložením do trouby perníčky pomažeme rozšlehaným žloutkem. Mne se těsto trochu trhalo po stranách při vyvalování, ale je to asi tím, že ve špaldové mouce není tolik lepku. Perníčky jsou senzační a nesmírně chutné a ihned měkké.
Doporučuji nazdobit je raw čokoládou bílou nebo tmavou. Výše můžete vidět video, jak jí vyrobit:
Pokud chcete perníky ještě měkční, doporučuji je zavřít na dva dny do papírové krabice s nakrájeným jablkem. To zabere vždycky. :-)))
Přeji krásné Vánoce a dobrou chuť!
Ava Chrtková
zpěvačka & moderátorka
http://www.priznakytransformace.cz